Outlet BENL female 150915 - 030216 728x90
pixel
fashion model Modewijzer.com
Mode, Schoonheid, Kapsels & Make-up
 
Bookmark and Share
pixel
pixel
pixel
pixelfoto's van kapsels


haar producten online kopen!
pixel
Home  ›  Schoonheidsvragen  ›  Onderhoud Kledij

Acetaat - Lyocell® - Cupro

Vraag: Wat betekenen acetaat, lyocell® en cupro precies? En hoe onderhoud ik zo’n kledij?
 
Antwoord: Acetaat is een halfsynthetische vezel en is gemaakt uit chemisch veranderde cellulose. Acetaat is licht, maar toch stevig. Het materiaal lijkt sterk op natuurzijde, is zeer soepel, krimpt bijna niet, is kreukarm en snel droog. Acetaat gebruikt men vaak als voeringsstof of om andere stoffen lichter te maken.
 
      Lyocell® is een kunstvezel uit cellulose en wordt op een milieubewuste manier gemaakt. Deze vezel is makkelijk te verven. Kledij uit lyocell® heeft een hoge scheurvastheid en gaat niet snel krimpen. Er is ook weinig elektrostatische oplading. Lyocell® wordt vaak met katoen en polyester gemengd en is speciaal geschikt voor jeansstoffen en T-shirts. Kledij uit lyocell® voelt zijdezacht aan en glanst mooi.
 
      Cupro is een geregenereerde cellulosevezel van plantaardige oorsprong. Deze vezel lijkt erg op zuivere zijde qua glans en voorkomen. De lichte kleurschakeringen geven een chique uitstraling aan kleding uit cupro gemaakt.
 
      Wat onderhoud van deze drie materialen betreft, geldt algemeen dat handwas of machinewas (fijnwas tot 30°) mogelijk is wanneer het etiket dit toelaat. Gebruik wel een fijnwasmiddel en ga nooit wringen.
 
      Acetaat mag u slechts licht strijken.
 
      Lyocell® mag iets warmer gewassen worden.
 
      Cupro hangt u na het wassen druipnat op en strijkt u binnenstebuiten. Er wordt echter aanbevolen om kledij uit cupro naar de stomerij te brengen. Let vooral bij cupro heel erg goed op het etiket.
 
©Modewijzer.com
 
pixelLuxe female BENL 030915 - 151215 120x600
haar tools
Home            Site Map           Kapsels            Kapsels Software          Vraag & Antwoord          Contact          Links Uitwisselen           Privacy Verklaring          Disclaimer